Trzy przepisy na pyszne zupy babci – Zdrowy i pyszny obiad w kilka minut – bez sztucznych składników

Przygotować:

  • 1/2 szklanki semoliny
  • Czosnek: 3 ząbki
  • Marchew pokrojona w kostkę: 1 szklanka
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę korzenia pietruszki
  • cebula: 1 sztuka
  • 2 łyżki masła
  • Do smaku, boczek, wędzona szynka lub kiełbasa
  • Przyprawy: Sól, pieprz, kminek i słodka czerwona papryka

Wykonanie:

Kaszę manną dobrze wypłukać, następnie dodać do niej wodę lub bulion. Gotuj kaszę pod przykryciem przez 15 minut. Posiekaj wszystkie warzywa, boczek, szynkę i kiełbasę (opcjonalnie). Na dużej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę. Dodaj gulasz na patelnię.

Odłóż na bok kiełbasę, boczek lub szynkę. Wymieszaj z papryką, a następnie przelej do rondla z kaszą. Zupę można rozrzedzić lub zagęścić, dodając wody. Wymieszać z kminkiem, solą i pieprzem. Gotować, aż zupa będzie miękka. Na 10 minut przed końcem gotowania zupy dodać zmiażdżony czosnek.

Zupa ziemniaczana

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!