Oto kilka ważnych porad, które każdy powinien poznać. Jak przyrządzić pyszną zupę.

Warto zrezygnować z dodawania liścia laurowego do rosołu. Warzywa takie jak cebula i marchewka powinno się dodawać w całości.

Tak jak sól, czosnek warto dorzucić pod koniec gotowania. Pomoże to podnieść walory smakowe i lecznicze tego składnika.

Dobrym pomysłem może być dodatek płatków dojrzewającego sera na kwadrans przed gotowaniem.

Cebulę przed dodaniem do zupy można podpiec w piekarniku. Bardzo korzystnie wpływa to na finalny smak i barwę wywaru.

Warzywna zupa gotowana bez ziemniaków potrzebuje często zagęszczenia. W tym celu warto dodać do niej zasmażkę wykonaną z mąki i oleju.

Istotne jest też jak nasza zupa wygląda. Aby była przejrzysta należy usunąć pojawiającą się w trakcie gotowania pianę oraz nadmierne ilości tłuszczu. Ważne jest także, by zupę w miarę możliwości gotować bez przykrycia.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!