Zupę, którą dzieci uwielbiają, zdradza tajemnice kucharz ze stażem. Oto niesamowity przepis.
Kucharka z przedszkola zaskakuje! Najsmaczniejsza zupa w historii, którą dzieci (i dorośli!) pokochają!
Nie możesz oderwać się od stołu po spróbowaniu tej zupy. Taki efekt miało moje pierwsze zetknięcie z potrawą, którą przez całe życie tworzyła babcia mojego męża, kiedy była kucharką w przedszkolu. Kiedy moje dzieci pierwszy raz skosztowały jej „Śnieżki”, były tak zachwycone, że prosiły o dokładkę!
Szukasz idealnego przepisu na zupę dla swojego malucha? Uwaga, oto on! W tym artykule ujawniam sekrety smaku tej niezwykle prosty, a jednocześnie pysznej zupy, która zdobywa serca nie tylko dzieci, ale i dorosłych!
SKŁADNIKI, które musisz mieć:
- 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego
- 2 średnie ziemniaki
- 1 mała marchewka
- 1/2 średniej cebuli
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 2 jajka sól,
- przyprawy na swój gust
- świeże zioła dla aromatu
I w końcu… Jak to zrobić?
Umyj i obierz cebulę oraz marchewki, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Pokrój ziemniaki w kostkę, a jajka ugotuj na twardo. Smaż warzywa na maśle, aż marchewka stanie się miękka, a cebula przejrzysta. Ziemniaki i zielony groszek (wraz z zalewą z puszki) dodaj do gotującego się bulionu. Gdy ziemniaki staną się półmiękkie, wrzuć warzywa z patelni i starte jajka.
Comments are closed.