Schabowe w nowym, fantastycznym wydaniu – przepis dla tych, co mieli już dosyć tradycji.
Ujawniam Tajemnicę Sztuki Kulinarnej Ukraińskiej: Nieziemskie Zrazy, które Polubisz Nawet jeśli Gotowanie To Nie Twoja Pasja! Bez Tracenia Czasu na Przygotowania, a Finale Smakowe Zaskoczy Ciebie i Twoją Rodzinę!
Przepych smaków zrazy ukraińskich otulonych w aromatycznym sosie – to danie, które przypadnie do gustu nawet tym, którzy unikają wielogodzinnych sesji w kuchni, ale doceniają wyrafinowane posiłki. Odkryj sekret prawdziwego, domowego obiadu, który zawsze zaskakuje.
Aromatyczne zrazy z sosem i cebulą, to nie tylko idealny dodatek do każdego posiłku, ale również danie o niezwykłej uniwersalności. Bez względu na to, co masz pod ręką, z kilkoma podstawowymi składnikami możesz stworzyć coś wyjątkowego na obiad.
Potrzebne Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 250 g cebuli
- 400 g mięsa (łopatka, karkówka)
- 300 g kwaśnej śmietany 20%
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- 1 łyżeczka soli
- pęczek koperku
- 2 łyżki octu
- 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka cukru
Jak Uchwycić Tajemnicę Smaku:
Mięso pokroić, delikatnie ubić, obsypać i odłożyć. Przyprawy powinny przeniknąć do mięsa, zapewniając podstawę dla smakowej symfonii!
Przygotuj aromatyczną marynatę dla cebuli. Pozwól jej na 10 minut pobyć w niej, aby nasiąknęła smacznym sokiem.
Wyjmij mięso i cebulę, zawiń je w roladki, obtocz w mące i smaż do momentu osiągnięcia złotego koloru.
Pozostała cebula stanie się fundamentem sosu. Podsmaż ją z resztą mąki, dodaj śmietanę, paprykę, a na końcu koperek. Powstaje sos, który wręcz błaga o zanurzenie w nim mięsa.
Pozwól mięsu dusić się w sosie pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut. Po tym czasie, danie jest gotowe do serwowania! Spróbuj podać je z ziemniakami, surówką, kluskami śląskimi czy pyzami – idealnie komponują się z tym daniem.
Comments are closed.