Nikt nie robi lepszych ziemniaków z grzybami w rękawie – Z tego przepisu wychodzą fenomenalne.
Jeść smacznie i zdrowo, to klucz do dobrej kondycji. W tym celu warto wykorzystywać pieczenie w piekarniku, co uchroni nas przed kolejną porcją tłuszczu.
Idealnym przepisem są ziemniaki z grzybami pieczone w rękawie. Warto wiedzieć, że grzyby zawierają wiele witamin (głównie z grupy B) oraz duże ilości błonnika spożywczego.
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 400 g grzybów (na przykład pieczarek, borowików, koźlarzy)
- 1 marchewka
- 4 ząbki czosnku
- koperek
Sposób przygotowania
Ziemniaki należy obrać, a następnie pokroić w drobną kostkę. Podobnie należy postąpić z grzybami, które trzeba umyć, obrać i pokroić na mniejsze elementy. Marchew należy pokroić w pierścienie, a czosnek posiekać.
Całość umieścić w głębokiej misce. Następnie doprawić pieprzem, solą oraz innymi przyprawami zgodnie z upodobaniem. Do całości warto też łyżkę oleju roślinnego.
Tak przygotowane składniki należy odstawić na pół godziny. Po tym czasie całość ułożyć w rękawie do pieczenia i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 1 godzinę.
Comments are closed.