Oto jak zrobić pyszne pieczone ziemniaki za pomocą rękawa. Wszyscy je uwielbiają, więc dzielę się tym przepisem.
Polskie ziemniaki to bardzo popularne warzywo. Przez wiele lat były podstawą w polskiej kuchni.
Ziemniaki można podawać na wiele sposobów. Można je gotować lub piec. W ten sposób można przygotować wiele różnych potraw z ziemniaków. Przyprawy, które dodaje się do ziemniaków przed pieczeniem, sprawią, że będą się one wyróżniać na wielu stołach. Aby poznać przepis, czytaj dalej.
Składniki do pieczenia ziemniaków
- 1 kg ziemniaków
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy (np. 1 łyżeczka musztardy (np.
- 1 pęczek pietruszki
- 1 łyżeczka soli
- Przyprawy (np. zioła prowansalskie, pieprz)
- Rękaw do pieczenia
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, a następnie obrać. Pokrój na mniejsze kawałki. Możesz nakłuć ziemniaki widelcem (np. Użyj wykałaczki, aby nakłuć ziemniaki. Teraz nadszedł czas na przyprawienie ich. Wymieszaj w misce czosnek, zioła i oliwę z oliwek.
Dobrze wymieszaj mieszankę i posmaruj nią wszystkie ziemniaki. Ułóż ziemniaki na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku. Rozgrzać piekarnik do 180-200 stopni. Piec przez 40-60 minut. Od wielkości ziemniaków zależy, jak długo będą się piec.
Comments are closed.