Kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują: Ziemniaki po niemiecku z ziołami – na pewno je polubisz.
Lubisz ziemniaki? Gustujesz w musztardzie? Musisz wypróbować ten przepis rodem z Niemiec. Dzięki dodaniu nieczasochłonnego w wykonaniu i taniego sosu możemy pozbyć się codziennej ziemniaczanej rutyny, i stworzyć nadzwyczajną przystawkę.
Składniki:
- 1kg ziemniaków
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- pęczek szczypiorku
- 100 ml oliwy z oliwek
- 60 ml octu winnego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i gotuj, aż będą miękkie.
W międzyczasie przygotuj sos. W misce wymieszaj ze sobą musztardę(nie musi to być koniecznie musztarda francuska), oliwę z oliwek, szczypior, ocet winny, sól i pieprz.
Teraz wystarczy odcedzić ziemniaki, poczekać, aż troche przestygną, po czym dodać przygotowany przez nas sos i dokładnie wszystko wymieszać.
Comments are closed.