Ziemniaczane kotleciki z receptury teściowej – jeszcze takich nie jadłaś. Zaskoczę Cie tym przepisem
Zawsze robię ten przepis, gdy zostaną mi ziemniaki z dnia poprzedniego. Nie lubię, gdy jedzenie się marnuje, a ten przepis jest przepyszny.
Kotleciki z ziemniaków uwielbiają jeść moje dzieci. Nie ma w nich mięsa, więc idealnie nadają się nawet jako dodatek do obiadu lub jako samo danie. Często podaje je z ulubionym sosem.
Jeśli nie mamy ziemniaków z dnia poprzedniego spokojnie możemy ugotować nowe ziemniaki i przygotować szybkie danie. Kotlety ziemniaczane to inna wersja placków ziemniaczanych. Przepyszne, miękkie i łatwe w przyrządzeniu.
Składniki:
- około 6 małych ziemniaków
- 70 g tartego sera
- 1 jajko
- 1 średnia cebula
- bułka tarta
- sól, pieprz do smaku
- 20 g masła
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki należy obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Gdy są już miękkie należy odcedzić i zostawić do wystygnięcia.
Comments are closed.