Ciasto włoskie – deser, który pokochają nawet najbardziej zagorzali miłośnicy słodkości. Przepis.

Łatwo będzie uwierzyć, że to po prostu kolejna szarlotka. Ale nie zapomnij o przepisie! Zaskoczy Cię, jak bardzo różni się od każdej innej szarlotki. Warto zadać sobie trud i odkryć, na czym polega nowy patent Włochów.

Po przeczytaniu i wykonaniu tego przepisu już nigdy nie kupisz gotowego jedzenia. Warto piec w domu, bo będziesz dokładnie wiedział, co jesz. Jest wolne od konserwantów, wzmacniaczy smaku i wypełniaczy. Możesz to zrobić!

Składniki:

  • 180 g mąki pszennej
  • 4 jabłka;
  • 2 żółtka;
  • 140g cukru
  • 50g masła
  • 125 ml mleka;
  • 4 g proszku do pieczenia
  • Dodać szczyptę soli.

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!