Przepis na pyszny farsz warzywny do naleśników. Kolacja jak marzenie. Nigdy nie jadłam lepszych
Pełen witamin i bardzo szybki do wykonania farsz to zawsze idealne rozwiązanie gdy mamy ochotę na coś pysznego, a nie chcemy długo stać w kuchni przy garach.
Składniki:
- marchewki (średniej wielkości) – 2 sztuki
- cebule (średniej wielkości) – 2 sztuki
- jajka – 3 sztuki
- twardy ser – 100 g
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Obrane i umyte cebule pokrój w małe kosteczki, natomiast obrane i umyte marchewki zetrzyj na grubej tarce. Warzywa umieść na patelni rozgrzanej z olejem roślinnym i przykryj pokrywką.
Smaż przez około 10-15 minut kontrolując czy warzywa się nie przypalają. Jeśli marchew nie byłaby zbyt soczysta, dodaj kilka łyżek wody. Gdy marchewki będą już mięciutkie, dodaj do nich surowe jajka.
Farsz dopraw solą i pieprzem i ciągle mieszaj. Smaż jeszcze przez około 5 minut. Farsz przenieś do miski i poczekaj aż ostygnie. Gdy wystygnie dodaj do niego starty na tarce ser.
Teraz możesz już przygotować naleśniki (według swojego ulubionego przepisu) do przygotowanego farszu.
Umieść 1-2 łyżki farszu na krawędzi naleśnika i zawiń go w kopertę, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Przed podaniem najlepiej podgrzać je w kuchence mikrofalowej lub na patelni.
Comments are closed.