Idealne na poranny posiłek, gdy chcemy zjeść coś szybkiego, ale pożywnego, lub na lekki deser, który możemy delektować się w ciągu dnia. Twarożek dostarcza białka, banan energii, a jagody i czekolada dodają wyjątkowego smaku. Zaczynajmy! Nie zapomnijcie zostawić komentarza, dać łapkę w górę i subskrybować mój kanał, aby być na bieżąco z nowymi, pysznymi przepisami. Zapraszam do gotowania razem ze mną!
Do miski dodaj 200 gramów twarogu. Dodaj 2 łyżki cukru i wanilię do smaku. Wlej 30-50 ml mleka. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką i jednolitą masę. Obierz i pokrój banana na plasterki. Umyj jagody. Nałóż twaróg do miseczek lub szklanek. Na wierzchu ułóż plasterki banana. Dodaj jagody. Na koniec posyp startą czekoladą. Deser można podawać od razu lub schłodzić w lodówce przez kilka minut, aby był bardziej orzeźwiający.
Comments are closed.