Kolorowa przekąska z twarogu. Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Znika ze stołu w kilka chwil
Twaróg zalać mlekiem i gotować na dużym ogniu. Należy mieszać od czasu do czasu, aby nie przypalić garnka i składników. Widząc topiącą się konsystencję należy niezwłocznie zdjąć garnek z palnika.
Nadzienie: Szynkę pokroić w kostkę, a oliwki podzielić na 4 części. Posiekać pomidory i zioła. Twaróg przełożyć do durszlaka, aby nadmiar płynu spłynął. Ser odcisnąć z serwatki, a następnie dodać masło, sól, kurkumę i sodę oczyszczoną.
Przygotowaną mieszankę z twarogu i dodatkami gotować tym razem na małym ogniu, nie zapominając o mieszaniu. Kiedy będzie już gładka dodać resztę składników bez ziół. Wszystko razem gotować przez około 3 minuty, regularnie mieszając.
Ser wyłożyć na folię spożywczą i uformować z niego kształt rulonu. Brzegi mocno związać. Dla ułatwienia pracy można podzielić masę na mniejsze części i w ten sposób przygotować mniejsze ruloniki.
Comments are closed.