Pomocne sztuczki kulinarne o których mało kto słyszał. Jestem nimi zachwycona.
Po oczyszczeniu zalej go słoną wodą i pozostaw na siedem minut. Po tym czasie odlej wodę, posmaruj ziemniaki olejem roślinnym i upiecz.
Dobrym pomysłem na chrupiącą panierkę jest wymieszanie zmielonych krakersów z tartym serem.
Po obtoczeniu nią kotletów włóż całość do lodówki na piętnaście minut a dopiero po tym czasie przystąp do smażenia.
Możesz zaskoczyć swoich gości i domowników przygotowując pierogi w paski.
Wystarczy rozdzielić wyrobione ciasto na dwie części i do jednej dodać kakao. Oba kawałki rozwałkuj, ułóż plastry na sobie i ponownie delikatnie rozwałkuj. Zwiń całość w rolkę i pokrój na równe plastry. Na nadzienie nadają się tu owce lub twaróg.
Gorąco zachęcamy do wypróbowanie sztuczek podanych powyżej.
Comments are closed.