Pomocne sztuczki kulinarne o których mało kto słyszał. Jestem nimi zachwycona.

Po oczyszczeniu zalej go słoną wodą i pozostaw na siedem minut. Po tym czasie odlej wodę, posmaruj ziemniaki olejem roślinnym i upiecz.

Dobrym pomysłem na chrupiącą panierkę jest wymieszanie zmielonych krakersów z tartym serem.

Po obtoczeniu nią kotletów włóż całość do lodówki na piętnaście minut a dopiero po tym czasie przystąp do smażenia.

Możesz zaskoczyć swoich gości i domowników przygotowując pierogi w paski.

Wystarczy rozdzielić wyrobione ciasto na dwie części i do jednej dodać kakao. Oba kawałki rozwałkuj, ułóż plastry na sobie i ponownie delikatnie rozwałkuj. Zwiń całość w rolkę i pokrój na równe plastry. Na nadzienie nadają się tu owce lub twaróg.

Gorąco zachęcamy do wypróbowanie sztuczek podanych powyżej.

Gwarantujemy, że wprowadzą one miłe urozmaicenie do codziennego gotowania.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!