Starte jabłka ułóż na cieście z twarogiem i przykryj: Przepis na szarlotkę idealną z użyciem twarogu. Tutaj przepis
Zacznij od ubicia masła z cukrem. Następnie do masy dodaj jajka, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Mieszając, stopniowo dodawaj mąkę. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 40 minut.
Podczas kiedy ciasto odpoczywa w lodówce, możesz zając się przygotowaniem nadzienia. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Dopraw wanilią i cynamonem. W oddzielnej misce rozgnieć twarożek i wymieszaj go ze śmietaną, cukrem i jajkiem. Ciasto wyjmij z lodówki i podziel na pół.
Jedną połowę odłóż, a drugą rozwałkuj i połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapobiegając przyklejeniu się ciasta, posyp papier delikatną warstwą mąki.
Comments are closed.