Przygotowanie soku wcale nie jest trudne. Wystarczy kilka cebul, sokowirówka i odporność na zapach cebuli oraz na pieczenie w oczach, które może się pojawić podczas przygotowania tego soku.
Składniki:
- 2-3 średnie cebule
- sokowirówka
- ostry nóż
- pojemnik.
Sposób przygotowania:
Obierz cebulę, opłucz i osusz dokładnie. Pokrój na ćwiartki przy użyciu ostrego noża. Do sokowirówki wkładaj kolejno przygotowane w ten sposób kawałki cebuli. Pamiętaj, żeby bo przygotowaniu soku dokładnie umyć sokowirówkę. Żeby pozbyć się zapachu cebuli konieczne może być włożenie części sokowirówki do gorącej wody z mydłem.
Świeżo wyciśnięty sok przelej do szklanego pojemnika do dalszego użycia. Jeśli nie posiadasz sokowirówki, to sok ten możesz również wykonać przy pomocy blendera.
Comments are closed.