Przepis ten jest przekazywany przez moją rodzinę od wielu pokoleń. Gulasz z kurczaka w słoikach to pyszne danie.

Możesz również przechowywać swoje zimowe produkty w słoikach do gulaszu.

Łatwo jest chwycić gotowe do użycia warzywa do gulaszu, kiedy tylko masz na to ochotę. Dowiedz się, jak zrobić własne słoiki, które będą smakować tak dobrze, jak jedzenie, na którym się wychowałeś.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 3 białe cebule
  • Pakiet przypraw: Sól, pieprz, jałowiec, tymianek i słodka papryka.
  • Odrobina mąki
  • Olej rzepakowy

Jak przygotować gulasz, aby trafił do słoików?

Następnie pokrój mięso na małe kawałki i oprósz je mąką. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmażaj mięso, aż będzie złotobrązowe. Cebulę pokrój w cienkie paski. Wymieszaj mięso i cebulę razem. Trzymaj mieszankę na małym ogniu. Mieszankę często podlewać wodą.

W moździerzu połącz majeranek i jałowiec. Dodaj do mieszanki łyżeczkę papryki. Jeśli lubisz ostrzejsze, możesz dodać 2 lub 3 łyżeczki. Doprawić mięso roztartymi przyprawami i solą. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, aż mięso będzie miękkie. Umieść gulasz w słoikach i zamknij.

Pozwól mu odpocząć przez co najmniej 3-4 godziny. Gdy gulasz będzie gotowy, szczelnie go zamknij i pozostaw do ostygnięcia w chłodnym miejscu.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!