Gdy tylko ostygnie, zacznie się magia… Sernik z rosą Łzy Anioła – Rewelacyjny smak.

Ubij jajko z cukrem i wymieszaj z wcześniej przygotowaną mieszanką. Z całości zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i umieść w lodówce na około pół godziny.

Nadzienie zrób mieszając twaróg z cukrem, kaszą manną, żółtkami oraz śmietaną. Najlepiej zrobić to przy użyciu blendera. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.

Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem.  Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj tak, aby miało grubość około jednego centymetra. Włóż je do formy do pieczenia. Wymiar blachy to 28 cm. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni i piecz przez dwadzieścia minut. Później wyjmij ciasto i wyłóż na nie nadzienie.

Najpierw twaróg a pianę z białek na samej górze.  Piecz kolejny kwadrans. Koniec pieczenia nastąpi, kiedy ujrzysz skórkę w złotym kolorze. Wtedy uchyl drzwiczki piekarnika, ale nie wyciągaj jeszcze ciasta. Niech zostanie tam pół godziny.

Nie martw się, gdy białka opadną, to zupełnie naturalne. Ciasto po wyjęciu z piekarnika ostudź. Rosa powstanie dopiero po upływie półtorej godziny.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!