Pyszne serniczki w 15-min – Gdy tylko wystawię je na stół znikają w kilka chwil
Składniki:
- 250 g mąki pszennej.
- 20 ml mleka,
- 10 g cukru waniliowego,
- 15 g proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 3 łyżki cukru,
- 250 g zmielonego twarogu.
Jajka, cukier, cukier waniliowy, sól ucieramy w jednej misce. Do całości dodajemy twaróg i wszystko razem mieszamy, aby połączyło się w jedną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i mleko mieszamy dokładnie w osobnej misce. Potem obydwie miski łączymy i tak długo mieszamy, aż powstanie jednolita masa z której to będziemy formować kulki rękoma.
Wszystkie kulki należy ułożyć na blaszce do pieczenia. Od góry smarujemy kulki delikatnie olejem i wkładamy do piekarnika na 15-20 w temperaturze 190 stopni. Gotowe wyjmujemy z piekarnika i posypujemy je cukrem pudrem.
Comments are closed.