Te sałatki są nie tylko smaczne, ale również kolorowe i przede wszystkim zdrowe. Od teraz odchudzanie może być niezwykle przyjemne.
Do przygotowania sałatki z tuńczykiem potrzebne są następujące składniki:
- 2 całe pomidory,
- 240 g kukurydzy,
- 3 bądź 4 większych liści sałaty,
- 170 g tuńczyka (najlepiej w sosie własnym),
- 100 g czarnych oliwek (bez pestek),
- przyprawy, czyli sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania sałatki z tuńczykiem:
Na początku należy umyć liście sałaty i je osuszyć np. za pomocą ręcznika papierowego. Następnie należy zabrać się za przygotowanie tuńczyka, w tym celu należy usunąć z niego nadmiar płynu/sosu i umieścić tuńczyka w misce. Następnie należy pokroić w kostkę pomidory i dodać je do tuńczyka.
Do miski z tuńczykiem i pomidorem należy dodać porwaną sałatę, kukurydzę oraz oliwki pokrojone w paski bądź krążki. Następnie całość można skropić kilkoma kroplami oliwy z oliwek i doprawić przyprawami, czyli solą i pieprzem. Na koniec należy całość delikatnie wymieszać. Gdy to zrobimy sałatka jest już gotowa i najlepiej zjeść ją zaraz po przygotowaniu. Co więcej jedzenie sałatki można sobie urozmaicić na przykład świeżym pieczywem razowym.
Comments are closed.