Delikatna sałatka na święta od mistrza kuchni, w której zakocha się nawet osoba stroniąca od jedzenia.
Sałatka jarzynowa, która zachwyci Twoją rodzinę i przyjaciół! Jest smaczna, delikatna i prosta w przygotowaniu! To ponadczasowy przysmak robiony przez wiele pokoleń!
Składniki:
- 2-3 łyżki musztardy
- 2 kg ziemniaków w skórkach
- 500 g groszku, marchewki i kukurydzy już po ugotowaniu
- 10 ogórków kiszonych
- 3 jajka ugotowane na twardo
- Czarny pieprz mielony
- Sól
- 300 g jogurtu greckiego białego (10% lub 2%)
- 1 cebula
Przepis
Przygotuj garnek. Zagotuj w nim wodę, posól ją, a następnie wrzuć do niej ziemniaki w skórkach.
Dokładnie umyj kartofle, pokrój je i wrzuć do naczynia. Pokrój jaja, warzywa, które zostaną odsączone z wody oraz ogórki i dodaj całość do miski.
Na niewielkim ogniu połóż patelnię, by podsmażyć na niej cebulę, a następnie dodać ją do całości. Kolejno musztardę i jogurt wymieszaj ze sobą, przyprawiając kroplą soku cytrynowego oraz odpowiednią ilością soli. Całość wymieszaj i dopraw.
Comments are closed.