Przedstawiam Wam mój przepis na rybę pod pierzynką: Nigdy nie jadłam lepszej.
Dania przyrządzone z ryb zawierają dużo cennych dla zdrowia składników – bogate w kwasy omega-3 EPA I DHA pozytywnie wpływają na pamięć, zmniejszają ryzyko zakrzepów krwi, oczyszczają arterie i zapobiegają tworzeniu zatorów.
W dodatku są smaczne i zdrowsze niż dania mięsne. Ryby można wykorzystywać do każdego posiłku – pasują zarówno do zup, przekąsek, sałatek, dań obiadowych, jak i kanapek.
Dzisiaj przedstawimy propozycję na przyrządzenie łososia „pod pierzynką” – dania, które jest naprawdę pyszne i jednocześnie niezwykle atrakcyjne w wyglądzie. Prosty przepis, a efekt naprawdę ciekawy. Spróbuj i zaskocz swoją rodzinę!
Jak przygotować łososia „pod pierzynką”?
Potrzebne składniki:
- 1 kg łososia w kawałku
- 200 g majonezu
- 50 g sera mozzarella
- 50 g żółtego sera
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- pieprz i sól – do smaku
Comments are closed.