Przedstawiam Wam mój przepis na rybę pod pierzynką: Nigdy nie jadłam lepszej.

Dania przyrządzone z ryb zawierają dużo cennych dla zdrowia składników – bogate w kwasy omega-3 EPA I DHA pozytywnie wpływają na pamięć, zmniejszają ryzyko zakrzepów krwi, oczyszczają arterie i zapobiegają tworzeniu zatorów.

W dodatku są smaczne i zdrowsze niż dania mięsne. Ryby można wykorzystywać do każdego posiłku – pasują zarówno do zup, przekąsek, sałatek, dań obiadowych, jak i kanapek. 

Dzisiaj przedstawimy propozycję na przyrządzenie łososia „pod pierzynką” – dania, które jest naprawdę pyszne i jednocześnie niezwykle atrakcyjne w wyglądzie. Prosty przepis, a efekt naprawdę ciekawy. Spróbuj i zaskocz swoją rodzinę!

Jak przygotować łososia „pod pierzynką”?

Potrzebne składniki:

  • 1 kg łososia w kawałku
  • 200 g majonezu
  • 50 g sera mozzarella
  • 50 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz i sól – do smaku

Wykonanie

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!