Dajemy słowo – są tak pyszne, że palce lizać. Przygotujesz je we własnej kuchni, bez konieczności kupowania ciasta francuskiego.
Mąkę, masło oraz śmietanę umieszczamy na stolnicy i z tych składników wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok.2 godziny.
Następny krok to rozwałkowanie ciasta i pokrojenie go w cienkie paski, oraz nawijanie na formy do rurek.
Każda z rurek nawiniętych na formę posmaruj skłóconym jajkiem, a następnie piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika wystudź ciasto i ostrożnie ściągnij je z rurek.
Kolejny etap to przygotowanie kremu. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem. Zwyczajny cukier zagotuj z niewielką ilością wody tak, aby osiągnął temperaturę około 120 stopni.
Comments are closed.