Smażone roladki pekińskie w cieście.Znikają ze stołu w kilka chwil – przepis idealny

W misce ubijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze chwilę ubijamy. Następnie do jajek wsypujemy przesianą przez sito mąkę. Całość mieszamy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

Liście kapusty po kolei maczamy w gotowym cieście, po czym obsmażamy je z obu stron na rozgrzanym oleju. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, możemy liście przełożyć na ręcznik papierowy.

Przygotowujemy nadzienie:

Pomidory i szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w niewielką kostkę, a ser ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.

Formujemy roladki:

Liść kapusty rozkładamy płasko na blacie. Na jednej jego krawędzi umieszczamy trochę nadzienia i ciasno zawijamy.

Tak samo robimy pozostałe roladki. Aby mieć pewność, że się nie rozpadną, możemy delikatnie spiąć je wykałaczkami.

Tak przygotowane roladki możemy podawać same lub na przykład z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!