Smażone roladki pekińskie w cieście.Znikają ze stołu w kilka chwil – przepis idealny
W misce ubijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze chwilę ubijamy. Następnie do jajek wsypujemy przesianą przez sito mąkę. Całość mieszamy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Liście kapusty po kolei maczamy w gotowym cieście, po czym obsmażamy je z obu stron na rozgrzanym oleju. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, możemy liście przełożyć na ręcznik papierowy.
Przygotowujemy nadzienie:
Pomidory i szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w niewielką kostkę, a ser ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Formujemy roladki:
Liść kapusty rozkładamy płasko na blacie. Na jednej jego krawędzi umieszczamy trochę nadzienia i ciasno zawijamy.
Tak samo robimy pozostałe roladki. Aby mieć pewność, że się nie rozpadną, możemy delikatnie spiąć je wykałaczkami.
Comments are closed.