Smażone roladki pekińskie w cieście.Znikają ze stołu w kilka chwil – przepis idealny
Jeśli chcesz przygotować interesującą przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną, polecamy pyszne smażone roladki pekińskie.
Nie dość, że są bardzo efektowne, soczyste i delikatne w smaku, to jeszcze przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko. Takie danie z pewnością momentalnie zniknie ze stołu!
Poniżej podajemy składniki potrzebne do przygotowania dziewięciu porcji.
Na roladki:
- główka kapusty pekińskiej,
- 4-5 jajek,
- 60 g mąki,
- szczypta soli i pieprzu do smaku,
- olej do smażenia.
Na nadzienie:
- 2 pomidory,
- 150 g twardego żółtego sera,
- 100 g szynki,
- łyżka majonezu,
- szczypiorek,
- sól i pieprz do smaku.
Od główki kapusty oddzielamy 9 liści. Z każdego z nich wycinamy najtwardszą część, po czym tak przygotowane liście rozbijamy tłuczkiem.
Comments are closed.