Smażone roladki pekińskie w cieście.Znikają ze stołu w kilka chwil – przepis idealny

Jeśli chcesz przygotować interesującą przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną, polecamy pyszne smażone roladki pekińskie.

Nie dość, że są bardzo efektowne, soczyste i delikatne w smaku, to jeszcze przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko. Takie danie z pewnością momentalnie zniknie ze stołu!

Poniżej podajemy składniki potrzebne do przygotowania dziewięciu porcji.

Na roladki:

  •  główka kapusty pekińskiej,
  •  4-5 jajek,
  •  60 g mąki,
  •  szczypta soli i pieprzu do smaku,
  •  olej do smażenia.

Na nadzienie:

  •  2 pomidory,
  •  150 g twardego żółtego sera,
  •  100 g szynki,
  •  łyżka majonezu,
  •  szczypiorek,
  •  sól i pieprz do smaku.

Od główki kapusty oddzielamy 9 liści. Z każdego z nich wycinamy najtwardszą część, po czym tak przygotowane liście rozbijamy tłuczkiem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!