Domowe pyszne gofry jak dawniej. Unikalny przepis z 1954 r. Moja babcia zawsze tak robiła

Każdemu z nas gofry kojarzą się z dzieciństwem, wyjazdami nad morze. Gofry uwielbiają dzieci i dorośli.

Można jest jeść z wieloma różnymi dodatkami m.in. z cukrem pudrem, dżem, bitą śmietaną, krem czekoladowym. Za każdym razem można próbować innych dodatków. Tę pyszną przekąskę można wykonać samodzielnie w domu.

Będzie Ci potrzebne kilka prostych składników, które ma każdy w swojej kuchni.
Domowe gofry idealnie się sprawdzą na podwieczorek lub jako deser na domowym przyjęciu.

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 0, 5 szklanki ciepłego mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jajka należy ubić z cukrem za pomocą miksera, następnie dodaj masło, mleko, proszek do pieczenia. Gofry pieczemy w gofrownicy lub w specjalnych silikonowych formach w piekarniku.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!