Bułeczki twarogowe – Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.
Dziś przygotowałam dla Was super przepis na pyszne bułeczki twarogowe. Mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawić i że spodoba Ci się ten przepis.
Składniki:
- 275 g twarogu
- 2 jajka
- 100 g cukru
- Szczypta soli
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 250 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mleka do posmarowania
Instrukcje:
W misce wymieszaj twaróg, jajka, cukier i sól. Dodaj olej roślinny i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, mieszając, aż powstanie jednolite ciasto. Podziel ciasto na 8 równych części. Uformuj z każdej części bułeczkę i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W małej miseczce wymieszaj żółtko z 1 łyżką mleka. Posmaruj bułeczki przygotowaną mieszanką. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20-25 minut, aż bułeczki będą złociste. Wyjmij bułeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na kratce.
Comments are closed.