Bułeczki twarogowe – Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.

Dziś przygotowałam dla Was super przepis na pyszne bułeczki twarogowe. Mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawić i że spodoba Ci się ten przepis.

Składniki:

  • 275 g twarogu
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mleka do posmarowania

Instrukcje:

W misce wymieszaj twaróg, jajka, cukier i sól. Dodaj olej roślinny i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, mieszając, aż powstanie jednolite ciasto. Podziel ciasto na 8 równych części. Uformuj z każdej części bułeczkę i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W małej miseczce wymieszaj żółtko z 1 łyżką mleka. Posmaruj bułeczki przygotowaną mieszanką. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20-25 minut, aż bułeczki będą złociste. Wyjmij bułeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Smacznego! Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się wrażeniami – zostaw recenzję 😉 Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!