Te przekąski są przepyszne – zrobisz je 15 min – każdy je uwielbia, znikają ze stołu w kilka chwil

Bakłażana obierz ze skórki, potnij wzdłuż na cienkie plastry (ok. 0,5 cm), dopraw solą i odstaw na ok. 20 minut, aby pozbyć się goryczki warzywa. Po tym czasie bakłażana opłucz wodą, osusz i usmaż na złoto.

Smażone bakłażany ułóż na tortilli, posmaruj śmietaną, na samą górę ułóż pokrojone pomidory. Jeśli lubisz – dodaj czosnek.

Pasta z pieczarek

Smażymy pieczarki (200 g) wraz z cebulą na oleju. Po ostudzeniu dodajemy starty żółty ser (ok. 100 g) i koperek.

Nadzienie z serkiem śmietankowym i łososiem

Potrzebujemy: serek śmietankowy, kapustę pekińską, puszkę łososia, starty ser, paluszki krabowe. Placek tortilli smarujemy serkiem – na serku kładziemy liście kapusty pekińskiej.

Następnie łososia po jednej stronie placka, paluszki krabowe (pokrojone) po drugiej, na środku stary ser. Wszystko zwijamy w ciasny rulon i kroimy na grube plastry.

Propozycja na słodko!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!