Te przekąski są przepyszne – zrobisz je 15 min – każdy je uwielbia, znikają ze stołu w kilka chwil
Bakłażana obierz ze skórki, potnij wzdłuż na cienkie plastry (ok. 0,5 cm), dopraw solą i odstaw na ok. 20 minut, aby pozbyć się goryczki warzywa. Po tym czasie bakłażana opłucz wodą, osusz i usmaż na złoto.
Smażone bakłażany ułóż na tortilli, posmaruj śmietaną, na samą górę ułóż pokrojone pomidory. Jeśli lubisz – dodaj czosnek.
Pasta z pieczarek
Smażymy pieczarki (200 g) wraz z cebulą na oleju. Po ostudzeniu dodajemy starty żółty ser (ok. 100 g) i koperek.
Nadzienie z serkiem śmietankowym i łososiem
Potrzebujemy: serek śmietankowy, kapustę pekińską, puszkę łososia, starty ser, paluszki krabowe. Placek tortilli smarujemy serkiem – na serku kładziemy liście kapusty pekińskiej.
Następnie łososia po jednej stronie placka, paluszki krabowe (pokrojone) po drugiej, na środku stary ser. Wszystko zwijamy w ciasny rulon i kroimy na grube plastry.
Comments are closed.