Te przekąski są przepyszne – zrobisz je 15 min – każdy je uwielbia, znikają ze stołu w kilka chwil
200 g szynki, 200 g sera żółtego, 2 ogórki – wszystko drobno pokrój i wymieszaj z majonezem.
Nadzienie krabowe
Ok. 250 g rozdrobnionych paluszków krabowych połącz z 1 świeżym, pokrojonym drobno ogórkiem i 2 jajkami na twardo rozgniecionymi lub startymi na grubych oczkach. Dodaj majonez, wybrane zioła, sól do smaku – całość dobrze wymieszaj.
Nadzienie marchewkowo-ogórkowe
1 surową marchewkę i 2 świeże ogórki zetrzyj, połącz z majonezem. Dodaj pokrojonego na półksiężyce pomidora. Pastę marchewkowo-ogórkową rozprowadź po placku tortilli – na wierzchu ułóż plastry pomidora.
Nadzienie z ogórkiem kiszonym
3 kiszone ogórki i 3 ziemniaki zetrzyj na tarce. Dodaj zielony groszek, posiekany filet kurczaka wędzonego, majonez. Całość dokładnie wymieszaj.
Comments are closed.