Bujne (jak pączki) placuszki. Bez dodatku jaj. Można je jeść nawet na zimno – nie opadają po smażeniu.

Placuszki są jedną z najpopularniejszych propozycji na śniadanie. Jemy je ze smakiem, ponieważ są niskokaloryczne, a do tego bardzo pyszne.

Niektórzy z nas nie jedzą jajek, ale to nie oznacza, że muszą odmawiać sobie placuszków. Dziś podzielę się z wami pysznym przepisem, który zawsze wychodzi.

Placuszki bez jajek to pyszny pomysł zdrowy początek dnia. Są one bardzo miękkie, a po usmażeniu nie opadają. To dobra propozycja dla całej rodziny, dlatego też zapoznaj się z przepisem i spróbuj go przygotować.

Wymagane składniki:

  • mąka pszenna – 200 g
  • kefir – 250 ml
  • cukier biały
  • soda oczyszczona – 0,5 łyżeczki
  • sól – szczypta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Lekko podgrzej kefir, by ten był ciepły, a następnie wlej go do miski. Dodaj do niego trochę soli i sody oczyszczonej. Do kefiru dodaj tyle cukru, ile potrzebujesz, a następnie powoli dodawaj mąkę i zacznij wyrabiać ciasto.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!