30 minut i gotowe. Nadziewane piersi z kurczaka – przepis na kurczaka w wyjątkowym, pysznym wydaniu.
Mięso starannie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój wzdłuż, ale nie do końca, tak, by powstały kieszonki.
Natrzyj piersi przyprawami.
Pomidory umyj. Pokrój je na plastry, to samo zrób z serem. Wymieszaj musztardę ze śmietaną.
Do każdej piersi włóż po 2 plasterki pomidora i sera. Każdy kawałek mięsa natnij z wierzchu 3 razy.
Ułóż w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, posól i posmaruj sosem ze śmietany i musztardy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, połóż na każdej piersi jeszcze po kawałku sera i włóż ponownie do pieca na 2-5 minut.
Comments are closed.