Oto Patogeny nowotworów – lepiej nie spożywać tych produktów – są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia
Wędzone wędliny czy kiełbasy zawierają azotyn sodu (E250). To popularny dodatek do produktów mięsnych, stosowany jako barwnik i konserwant. Wg badań naukowych może on być odpowiedzialny za rozwój raka jelita.
Napoje słodkie gazowane
Wystarczą dwie szklanki tygodniowo, aby podwoić ryzyko wystąpienia nowotworu złośliwego trzustki – jednego z najtrudniej wyleczalnych typów raka.
Słodkie napoje gazowane zawierają liczne konserwujące substancje chemiczne, dodatki smakowe oraz bardzo dużą ilość cukrów dodanych. Wszystkie te dodatki są zdecydowanie szkodliwe dla organizmu.
Rak to cichy, ale skuteczny zabójca. Statystyki podają, że liczba jego przypadków nadal będzie wzrastać. Róbmy zatem wszystko co jest w naszej mocy, aby się przed nim ustrzec.
Comments are closed.