Oto Patogeny nowotworów – lepiej nie spożywać tych produktów – są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia
Nowotwory złośliwe to druga w kolejności przyczyna zgonów, a liczba ich przypadków w ciągu ostatnich trzech dekad wzrosła ponad dwukrotnie!
W tej mało chlubnej i smutnej statystyce prym wiodą nowotwory płuc, prostaty, piersi i jelita grubego. Niestety, liczba osób chorych z roku na rok rośnie.
Przyczyny chorób nowotworowych
Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być różne – zachorowania są wynikiem wielu czynników: genów, dziedziczenia, wieku, problemów hormonalnych, zanieczyszczenia środowiska, czynników biologicznych i fizycznych. Duży wpływ na ryzyko zachorowania ma również codzienna dieta. I chociaż na uwarunkowania genetyczne nie mamy wpływu, to nasz dzień codzienny jadłospis leży całkowicie w naszych rękach.
Jakie produkty spożywcze zwiększają ryzyko raka
Specjaliści onkolodzy wskazują jakich produktów należy się zdecydowanie wystrzegać, bo to właśnie one mogą wpłynąć na rozwój nowotworu w naszym organizmie:
Comments are closed.