Domowe pasty kanapkowe – 2 moje ulubione przepisy. Uwielbiam je jeść, kilka chwil i gotowe

  • pieczarki 100g,
  • śmietankowy serek 50 g,
  • pieprz i sól do smaki.

Przygotowanie zaczynamy od obrania pieczarek lub umycia ich pod wodą, następnie smażymy je na całe na patelni z dodatkiem oleju słonecznikowego. Przysmażone przekładamy do blendera i mielimy na jednolitą masę.

Do tak przygotowanej masy dodajemy serek i doprawiamy solą i pieprzem, razem wszystko dokładnie mieszamy.

Do tak przygotowanej pasty możemy dodać przyprawy, które lubimy. Pasta grzybowa będzie również smaczna jeśli przyprawimy ja posiekanym świeżym koperkiem.

Pamiętajmy, że gotowe pasty należy przełożyć do szklanych najlepiej suchych słoików, dzięki czemu są gotowe do spożycia przez 5 dni.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!