Domowe pasty kanapkowe – 2 moje ulubione przepisy. Uwielbiam je jeść, kilka chwil i gotowe

Domowe pasty kanapkowe to prosty i smaczny pomysł na śniadanie, które zasmakuje całej rodzinie.

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisami na szybkie i łatwe pasty, które jest w stanie przygotować każdy z domowników.

Domowe pasty kanapkowe są dobrym pomysłem na wygodne śniadanie a dzięki temu, że możemy przechowywać je przez dłuższy czas w lodówce, mamy je pod ręką zawsze wtedy kiedy przyjdzie nam na nie ochota.

Pasty sprawdzą się również jako przekąska gdy mamy niezapowiedzianych gości, a dzięki możliwości mieszania różnych smaków każdy z domowników znajdzie coś dla siebie.

Pasta ogórkowa do której przygotowania będą nam potrzebne następujące składniki:

  •  twarożek 150g,
  • koperek świeży 1 pęczek,
  • świeży ogórek,
  • czosnek 1 ząbek,
  • pieprz i sól do smaku.

Przygotowanie.

W pierwszej kolejności myjemy zioła, osuszamy je z wody i siekamy na bardzo drobno. Ogórka należ obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie odcisnąć go z nadmiaru soku.

Ogórki, zioła i twarożek dodajemy do miski i dokładnie mieszamy, dodając sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki pasty ogórkowej jeszcze raz mieszamy i sprawdzamy smak, jeśli wszystkie składniki są dobrze wyczuwalne pasta jest gotowa do jedzenia.

Kolejnym pomysłem jest pasta grzybowa, do której przygotowania będą nam potrzebne takie składniki jak:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!