Japoński sernik – Tak dobrego i zarazem szybkiego ciasta jeszcze nie jadłaś.
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne i delikatne ciasto, które z pewnością Wam zasmakuje – Japoński sernik. Zapraszam do gotowania razem ze mną!
Składniki:
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 50 g skrobi kukurydzianej
- 350 g jogurtu greckiego
- Wanilia
- Szczypta soli
Przygotowanie:
Oddziel białka od żółtek w dogodny dla siebie sposób. Do żółtek dodaj 100 g cukru. Ubij mikserem, aż masa nabierze objętości i stanie się jasna. Dodaj 50 g skrobi kukurydzianej i 350 g jogurtu greckiego oraz wanilię. Dobrze wymieszaj i odstaw. Do białek dodaj szczyptę soli. Ubij mikserem do uzyskania stabilnych szczytów. Delikatnie wymieszaj obie masy. Piecz w temperaturze 170°C przez 50 minut. Posyp cukrem pudrem.
Comments are closed.