Szklanka mleka w połączeniu z cebulką zaaplikowana na początku choroby działa zdecydowanie lepiej, niż niejeden apteczny specyfik. Przepis.

Cebula jest bardzo wartościowym warzywem – choć nie zawsze docenianym w kuchni, a nawet unikanym ze względu na intensywny smak i zapach, należy ją włączyć do jesiennego oraz zimowego menu. Zawarte w niej substancje to skuteczny oręż w walce z wirusami!

Szklanka ciepłego mleka to sprawdzony sposób na problemy z zaśnięciem, często pojawiające się podczas przeziębienia, a jak wiadomo – sen jest najlepszym lekarstwem. Dodatkowo mleko łagodzi podrażnione gardło, obrzęknięte błony śluzowe oraz pomaga zwalczyć uporczywy suchy kaszel.

Połączenie cebuli z mlekiem daje niezwykle cenną miksturę, korzystnie wpływającą na osłabiony organizm. Leczniczą moc napoju można dodatkowo wzmocnić, dodając do niego nieco masła i miodu. Z tak bogatą mieszanką witamin, minerałów i substancji przeciwzapalnych nie ma szans żadna infekcja!

Przepis na mleko cebulowe na wzmocnienie odporności i pierwsze objawy przeziębienia:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!