Marynowanie kotletów w mące i jajku to już przeszłość. Wszystko jest o wiele łatwiejsze

Kotlety drobiowe to danie, którego nie można nie polubić. Nawet dzieci przepadają za delikatnym mięsem z piersi z kurczaka.

Tradycyjne kotlety zanurza się najpierw w jajku, a potem w mące, ale można je zrobić także w inny sposób. Nie trzeba także brudzić rąk w panierce.

Jeżeli nie próbowaliście jeszcze kotletów z piekarnika to koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Kotleciki wychodzą soczyste i bardzo smaczne.

Składniki

  • piersi z kurczaka (4 sztuki)
  • płynny miód (40 g)
  • musztarda (30 g)
  • majonez (50 g)
  • czosnek (3-4 ząbki)
  • sól i pieprz do smaku
  • czerwona papryka w proszku
  • inne ulubione przyprawy
  • olej słonecznikowy (30 ml)

Przygotowanie

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!