3 przepisy na niskokaloryczne sałatki marchewkowe – Jedz nawet po 22.00 i nie obawiaj się że przytyjesz
Składniki:
- 2 marchewki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 jabłka ( słodkie lub kwaśne)
- 100 g twardego sera w kostce
- 2-3 ząbki czosnku
- ćwiartka cebuli
- kefir do smaku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Na tarce do osobnych miseczek zetrzyj marchewki, jabłka oraz jajka i ser. Posiekaj drobno czosnek. Drobno pokrój cebulę i przelej wrzątkiem, włóż do lodowatej wody na 3 minuty, po czym przecedź na sitku, by spłynął jej gorzki smak.
Układaj surówkę warstwowo: na spód cebulę, następnie jabłko. Kolejna warstwa to jajko. Następna to marchewka wymieszana z czosnkiem. Piąta warstwa to starty ser. Powtórz warstwy raz jeszcze i polej odrobiną kefiru. Włóż surówkę na pół godziny do lodówki.
Comments are closed.