3 przepisy na niskokaloryczne sałatki marchewkowe – Jedz nawet po 22.00 i nie obawiaj się że przytyjesz
Składniki:
- 2-3 średnie marchwie
- ćwiartka główki białej kapusty
- cebula
- łyżka oleju roślinnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Posiekaj drobno kapustę lub rozdrobnij na szatkownicy tarki. Posól i odstaw. Zetrzyj marchewki na tarce. Drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj składniki wraz z olejem, solą i pieprzem.
SURÓWKA Z MARCHEWKI Z DODATKIEM RODZYNEK
Składniki:
- 100 g rodzynek
- 2 marchwie
- łyżka stołowa soku z cytryny
- łyżka stołowa miodu
- 100 g jogurtu
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Zalej rodzynki wrzątkiem i odstaw na około 10 minut. Zetrzyj marchewki na drobnych oczkach. Z pozostałych składników przygotuj sos. Zalej nim startą marchew i dorzuć rodzynki. Schłodź w lodówce przez około kwadrans.
Comments are closed.