Manna z miodem – zrobisz ją na patelni. Prosty przepis – nie trzeba go zapisywać.

Bardzo prosty przepis na wykonanie niezwykłej kaszy manny z dodatkiem miodu, na patelni. 

 Przedstawiamy szybki i prosty sposób jak przygotować przepyszne ciasto z patelni, przy użyciu tylko kilku, prostych składników.

Składniki:

  • kasza manna – 6 łyżek
  • jaja – 7 sztuk
  • płynny miód – 5 łyżek
  • olej roślinny – 3 łyżki
  • proszek do pieczenia – 10 g
  • sól – szczypta

Przygotowanie:

Jaja ubić, należy to zrobić dokładnie, ponieważ to podstawa ciasta. Dodać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Całą mieszankę odstawić na około 5 minut.

Po odczekaniu dodać szczyptę soli i olej, ponownie wymieszać. Zaczekać chwilę i dodać proszek do pieczenia i jeszcze raz wymieszać.

Między czasie rozgrzać patelnie. Na rozgrzaną patelnie położyć ciasto, smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, tak by ciasto usmażyło się na złoty kolor, później smażyć na drugiej stronie.

Po wyjęciu na talerz ciasto można posmarować miodem. Jest puszyste, mięciutkie i pięknie pachnie. Miód można zastąpić dżemem, lub polać ulubionym sosem. Gotowe!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!