Czysta przyjemność z jedzenia – im więcej czosnku, tym lepiej. Pyszne delikatne klopsiki z kulkami ziemniaczanymi.

Klopsiki:

  1. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, jajko, bułkę tartą, pieprz i sól.
  2. Masę z mięsa dokładnie wymieszać.
  3. Z mięsa zrobić niezbyt duże kulki.

Kulki z ziemniaków:

Do ziemniaków dodać masło, pieprz, sól i rozgnieść, aby miała postać purée. Następnie wymieszać ziemniaki z jajkiem.

Po czym dodać pokrojony w małą kostkę ser żółty. Z masy ziemniaczanej robić kulki, których środek wypełniać kawałeczkami sera.

Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem włożyć wszystkie kulki. Kulki posmarować olejem. Między kulki rozłożyć obrane ząbki czosnku i posypać tymiankiem lub innymi ziołami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!