Ta przekąska z kapusty króluję w moim domu. Kilka minut i gotowa. Pokochasz ją od pierwszego kęsa

Stwórz unikatowe wegetariańskie danie bez wymyślnych składników – do jego wyczarowania wystarczy Ci tylko jedna główka kapusty.

Co więcej, całość przygotowania trwa około 15 minut i nie wymaga drogich komponentów, ani dużej wiedzy kucharskiej. Mimo to efekt jest niesamowity. Smak tej kapusty pokochasz od pierwszego kęsa.

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Wlej wodę do dużego garnka, zagotuj ją i posól. Gdy woda zacznie wrzeć, włóż do niej kapustę i pozostaw na trzy minuty. Po tym czasie wyjmij kapustę z wody i odłóż do ostygnięcia. Przygotuj ciasto. W tym celu dokładnie zmieszaj jajka i majonez. Dodaj pozostałe składniki (oprócz kapusty) i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przygotuj patelnię z olejem.

Liście kapusty pokrój na duże kawałki. Każdy zanurz w cieście i połóż na patelni. Smaż do uzyskania złotego koloru.Tak przygotowana kapusta jest chrupiąca i pięknie pachnie.

Świetnie sprawdza się jako przystawka i doskonale komponuje się z sosem serowym. Jej podanie z pewnością zachwyci wszystkich gości. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!