Nikt nie robi lepszych. Jak zrobić pyszne ogórki kanadyjskie. Przepis idealny
Składniki:
- 1 marchewka
- 3 papryki
- 3 ząbki czosnku,
- koperek
- ogórki
Zalewa:
- 4 szklanki wody,
- 2 łyżki octu,
- 0,5 łyżki soli,
- 1,5 łyżki cukru
Przygotuj duże 3-litrowe słoje, obierz czosnek z łupinek umyj koperek, ogórki i marchewkę.
Następnie obierz ogórki i marchewkę oraz pokrój je w paski, dzieląc wzdłuż na 4 części, pokrój jeszcze w cienkie paski paprykę. Na dno słoja włóż 3 ząbki czosnku, paprykę i koperek, dołóż do nich uszykowane ogórki.
Ułóż ciasno w słoju, aż do samej góry. Zakręć mocno przykrywkę. Potem przygotuj zalewę. Do ugotowanej i przestudzonej wody, dodaj sól, cukier i ocet, wlej mieszankę do słoika z ogórkami. Naszykuj duży garnek do sterylizacji. Nalej do niego, na dno wody, a potem zagotuj w nim słoje przez 12 minut.
Comments are closed.