Kalafior w zupełnie innej odsłonie – Mój przepis na wszystkie okazje.

 

 Najłatwiejszy i najsmaczniejszy przepis na kapustę! Gotuję dla mojej rodziny!

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 jajka
  • 2 pomidory
  • Szczypiorek
  • 3 łyżki śmietany
  • Czarny pieprz
  • Suszony czosnek
  • Tłuszcz roślinny (do smażenia)

Przygotowanie

Kalafiora podziel na różyczki. Zagotuj wodę z 1 łyżeczką soli. Dodaj różyczki kalafiora do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Następnie odcedź kalafiora i zatrzymaj proces gotowania, wkładając go do miski z lodowatą wodą. W międzyczasie pokrój 2 pomidory i posiekaj szczypiorek. W misce roztrzep 3 jajka. Dodaj 3 łyżki śmietany, czarny pieprz, suszony czosnek i sól do smaku. Dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz roślinny.

Zanurz różyczki kalafiora w przygotowanej mieszance jajecznej. Smaż kalafior z jednej strony na średnim ogniu przez 3-5 minut, aż będzie złocisty. Dodaj pokrojone pomidory i szczypiorek do patelni. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos będzie gotowy.

Niech trochę ostygnie i podawaj! Mmm… Pyszne! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!