Japoński sernik – Tak dobrego i zarazem szybkiego ciasta jeszcze nie jadłaś.

 

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne i delikatne ciasto, które z pewnością Wam zasmakuje – Japoński sernik. Zapraszam do gotowania razem ze mną!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 50 g skrobi kukurydzianej
  • 350 g jogurtu greckiego
  • Wanilia
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek w dogodny dla siebie sposób. Do żółtek dodaj 100 g cukru. Ubij mikserem, aż masa nabierze objętości i stanie się jasna. Dodaj 50 g skrobi kukurydzianej i 350 g jogurtu greckiego oraz wanilię. Dobrze wymieszaj i odstaw. Do białek dodaj szczyptę soli. Ubij mikserem do uzyskania stabilnych szczytów. Delikatnie wymieszaj obie masy. Piecz w temperaturze 170°C przez 50 minut. Posyp cukrem pudrem.

Wyszedł bardzo delikatny i pyszny japoński sernik! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!