Koniecznie zapisz ten sprawdzony przepis. Jabłkowa Symfonia – najpyszniejsze ciasto z jabłkami jakie jadłam.
Jabłkowa symfonia to smaczne ciasto, które składa się w kilku warstw.
Mimo że na jego wykonanie należy przeznaczyć odrobinę swojego czasu to naprawdę warto, ponieważ zapewne zasmakuje ono każdemu domownikowi czy też gościowi. Warto wypróbować ten sprawdzony przepis.
Składniki na biszkopt:
- 6 jajek,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 1 szklanka cukru kryształu,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/3 łyżeczki zmielonych wcześniej: imbiru, goździków, kardamonu oraz gałki muszkatołowej.
Składniki na krem budyniowy:
- 1/2 l mleka,
- 250 g kostki masła,
- 2 opakowania waniliowego budyniu bez dodatku już cukru,
- 4 łyżki cukru kryształu,
- 1 opakowanie waniliowego cukru.
Składniki na masę jabłkową:
- 1,5 kg jabłek,
- 1 opakowanie dowolnej galaretki,
- 1 łyżka masła.
Dodatkowe składniki:
- około 210 g podłużnych biszkoptów,
- 2 czerwone galaretki,
- 1 łyżka cukru pudru,
- 300 ml śmietany kremówki,
- czekoladowe wiórki.
Comments are closed.