Pyszny jabłecznik, który przygotujesz w 15 minut: Mój hit na każdym przyjęciu. Wszyscy zachwyceni smakiem.
Nastaw piekarnik na 180°C. Zacznij od robienia budyniu. Wymieszaj jajko, skrobię, odrobinę mleka (gdy chcesz, aby budyń był słodki możesz dodać do niego cukier).
Dolej resztę mleka i ugotuj budyń na wolnym ogniu, co chwila mieszając go, aby nie przywarł do spodu rondelka. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij ją z palnika i ostudź.
Ubij dwa jajka z cukrem i dodaj do nich mleko. Połącz mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodaj do jajek, przesiewając ją.
Wysmaruj formę masłem, pokrój drobno jabłka i wyłóż je na blachę. Na przygotowane jabłka wylej ciasto i równomiernie je rozprowadź.
Za pomocą szprych cukierniczej udekoruj ciasto kremem budyniowym, tworząc z niego siatkę.
Comments are closed.