Gołąbki po cygańsku – koniecznie poznaj ten unikalny tradycyjny przepis. Nie jadłaś jeszcze tak dobrych
Nadzienie musimy wymieszać bardzo dokładnie, a gdy już to wykonamy, możemy przystąpić do robienia gołąbków. Bierzemy małą część mięsa mielonego i układamy ją na liściu kapusty, po czym odpowiednio go składamy w trójkąt, chowając górę do środka.
Teraz potrzebny nam będzie duży garnek, do którego wlewamy odrobinkę sosu, na który układamy warstwę z gołąbków, a następnie ponownie używamy sosu, tworząc kolejną, i tak cały czas, aż do momentu ułożenia wszystkich gołąbków, które na koniec oblewamy resztką sosu.
Gdy już to zrobimy, dodajemy do garnka kolejne pół litra wody, po czym gotujemy na wolnym ogniu, a następnie musimy posiekać pomidory i ułożyć je na samym wierzchu, razem z liściem laurowym oraz z przyprawami według własnego uznania.
Comments are closed.