Ziemniaki faszerowane wg tej receptury są obłędne – Wypełnij je tym pysznym farszem i pyszny obiadek na stole.
W pierwszej kolejności należy rozpocząć pracą od gotowania w całości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą się gotowały w międzyczasie na patelnię należy wlać odrobinę oleju, rozgrzać i ułożyć na niej mięso mielone mięso.
Następnie mięso na patelni należy doprawić przyprawami oraz szczyptą soli i pieprzu. Plastry boczku należy pokroić w małe kawałki i dodać do mięsa mielonego, a następnie całość trzeba przykryć przykrywką i razem dusić.
Gdy gotujące się ziemniaki będą już miękkie należy je wyciągnąć z wody i przekroić na równe połówki. W każdej z powstałych połówek ziemniaków należy wydrążyć środek, najlepiej wykonać to za pomocą łyżki.
Następnie do mięsa z boczkiem na patelni dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. do farszu wlej mleko i gotuj ciągle mieszając aż powstały sos zgęstnieje.
Następnie za pomocą widelca należy rozdrobnić wykrojony miąższ z ziemniaków i dodać do mięsa. następnie na patelnie należy dodać kilka łyżek sosu pomidorowego i całość dokładnie wymieszać.
Powstałą mieszankę trzeb delikatnie posolić i dodać do niej niewielką ilość startego sera. Farsz wymieszaj.
Comments are closed.