Duszone Mięso jak z Marzeń – Gospodyni Ujawnia Tajemniczą Metodę.

Wołowina tak miękka i soczysta, że nie będziesz mógł się oprzeć – teraz bez problemu na wyciągnięcie ręki!

Ta tajemnica kuchni stanie się Twoja dzięki naszemu przepisowi, w którym sos jogurtowy z pieczarkami tworzy idealne połączenie z delikatnym mięsem. Dodatki? Twoje ulubione: kasza czy ziemniaczane puree.

Chwyć te składniki:

  • 600 g wołowiny,
  • 500 ml wody,
  • 50 g masła,
  • 2 cebule,
  • 300 g pieczarek,
  • łyżka musztardy,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 200 ml mleka,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • tymianek i sól – wszystko według Twojego smaku.

Przygotowanie:

Rozpoczynamy od krojenia cebuli w półpierścienie i pieczarek w grube plastry. Masło? Rozgrzewamy na patelni, a potem dodajemy pieczarki i cebulę.

Kolejny krok to pokrojenie mięsa w małą kostkę i dodanie go do smażących się cebuli i pieczarek. Wszystko smażymy przez 10 minut. Następnie wrzucamy musztardę, koncentrat pomidorowy i tymianek, po czym zalewamy wodą i mieszamy. Całość dusimy pod przykryciem przez około 30 minut na średnim ogniu.

Kiedy mięso zmięknie, dodajemy mleko i jogurt, a potem solimy do smaku. Gotujemy jeszcze przez kilka minut. Niesamowita wołowina, która doskonale sprawdzi się z dodatkiem ziemniaków lub kaszy podczas rodzinnego obiadu. Nie bój się eksperymentować – zamień pieczarki na inne, ulubione grzyby.

Kulinarne doznania gwarantowane. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!